DACIA TÄVLAR I DAKAR FRÅN 2025!

Dacia deltar för första gången i World Rally Raid-Championship. Tre Dacia team kommer att stå på startlinjen. Teamen leds av de erfarna förarna Sébastien Loeb, Cristina Gutierrez Herrer och
Nasser Al-Attiyah. 

Dacias engagemang – i hjärtat av varumärkets DNA

Denis LE VOT, VD Dacia

"Dacia och Dakar är en perfekt kombination! Det är inte bara ett test som visar hur robusta Dacias bilar verkligen är, utan låter oss också uttrycka vårt engagemang för mobilitet med låga koldioxidutsläpp. Det är otroligt spännande för oss att tävla i Dakar med syntetiskt bränsle. Tack vare ett team bestående av de främsta inom sporten är Dacia en stark utmanare i rallyt.”

EN PRESTANDADRIVEN TÄVLINGSMASKIN MED REDUCERAD MILJÖPÅVERKAN

Med Sandrider utforskar Dacia drivmedelslösningar med låga koldioxidutsläpp. Helt nya tekniska lösningar har implementerats för att möta förarnas behov och hjälpa dem prestera på topp.

ROBUST

Chassit tillverkas av förstärkta lättviktsrör i stål och kolfiberdelar. 4x4 drivlinan har mer vikt i fronten för att optimera drivgreppet. 

VÄSENTLIG

Förbättrad synlighet tack vare en kort och nedsänkt huvdesign och antireflexfärg på instrumentbrädans övre del.

ECO-SMART

Optimerad aerodynamik, reducerad vikt, optimerad termohantering och Aramcos syntetiska bränsle för ren reduktion av koldioxiutsläppen.

ETT TEAM MED SEGER I SIKTET

3 team kommer att tävla under Dacias flagg - samtliga med framgångsrika och ikoniska förare spetsen. 

CRISTINA GUTIERREZ HERRERO

32 år gamla spanjorskan Cristina är en av de mest profilerade kvinnliga förarna inom off-road rally. Hon vann T3-klassen i Rally-Raid World Cup 2021 och har deltagit i Dakar hela åtta gånger sedan 2017.

Cristina's co-driver är Pablo Moreno Huete.

SÉBASTIEN LOEB

Den franska 49 åringen Sébastien, har 9 World Rally Championship-titlar i bagaget från åren 2004-2012. Han är en av vår tids mest framgångsrika förare och omnämns ofta som tidernas bästa rallyförare.
Sébastien har tävlat i Dakar sedan 2016. I team Dacia får han sällskap av sin co-driver Fabian Lurquin.

NASSER AL-ATTIYAH

53-åriga Nasser härstammar från Qatar och har en imponerande meritlista. 5 segrar i Cross-Country Rally World Championship och tvåfaldig vinnare av Rally-Raid World Championship. Nasser är också en Dakar-legend med fem vinster i detta ikoniska lopp (2011, 2015, 2019, 2022 och 2023).

KOM LÄNGRE MED DACIA