OM DACIA

Sedan 1966 har Dacia skapat innovativa bilar som är tillgängliga för alla.

DACIA, ETT HISTORISKT VARUMÄRKE

Dacia grundades år 1966 i Rumänien, med ett tydligt mål: att tillhandahålla moderna, tillförlitliga och överkomliga bilar till Rumäniens befolkning. Namnet Dacia är taget efter det namn som romarna gav regionen som idag heter Rumänien.

Renault övertog Dacia år 1999, vilket innebar ett strategiskt skifte. Dacia ingick därmed i Groupe Renault, vilket var starten på en ny era av kvalitet.

  • LOGAN LANSERADES 2004
  • SANDERO LANSERADES 2008
  • DUSTER LANSERADES 2010
  • SPRING LANSERADES 2021
  • JOGGER LANSERADES 2022

Idag är Dacia-varumärket verksamt i 44 länder i Europa och medelhavsområdet, och har mer än åtta miljoner kunder.

2022: den nya varumärkesidentiteten


År 2022 fick Dacia en ny identitet med ny logotyp, nya färger,
ett helt reviderat sortiment med mer modernitet och stolthet, för att bättre bekräfta vårt löfte om enkelhet, robusthet och tillgänglighet.

DACIAS FILOSOFI

Praktiskt och prisvärt. Få mer över till dina andra drömmar.

TA DEN OUPPTÄCKTA VÄGEN
Dacia utmärker sig med sitt okonventionella tänkande i fordonsbranschen. Hemligheten ligger i vårt pragmatiska synsätt. I en allt mer komplex värld fokuserar vi på det väsentliga: att göra nya bilar överkomliga för så många som möjligt.

DEN BÄSTA BILEN ÄR DEN SOM TILLGODOSER DINA BEHOV
Våra bilar är rymliga, robusta och praktiska. De är utrustade med beprövad, tillförlitlig teknik. Kort sagt har de allt du behöver – med attraktiv design.

PRISVÄRDA BILAR OCH TJÄNSTER
Vår affärsidé är att erbjuda dig precis vad du behöver, till det bästa priset. Till skillnad från andra aktörer beaktar Dacia priset redan från början. Dacia innebär att inte behöva offra andra saker när du väljer att köpa en ny bil.

DACIAS VARUMÄRKE

En bra bil till ett oslagbart pris.

MARKNADENS "MEST BIL FÖR PENGARNA"
Dacias bilar har oerhört konkurrenskraftiga priser samt låga löpande kostnader tack vare vårt optimerade serviceprogram.

MER PLATS FÖR ALLT DU BEHÖVER
Kupé- och bagageutrymmen och alla smarta förvaringsytor är unikt framtagna för prisklassen. Det praktiska bagageutrymmet slukar enkelt väskor och skrymmande föremål för vardag och fritid.

PÅLITLIG I ALLA LÄGEN
Dacias har länge byggt bilar för tuffa förhållanden. Våra beprövade teknik och de robust byggda bilarna tar dig dit du behöver oavsett mål.

RN Nordic AB

RN Nordic AB är importör för Renault Group’s varumärken Renault, Dacia och Alpine i Sverige. Importören, som ägs till lika delar av Hedin Mobility Company och Salvador Caetano, säljer person- och transportbilar samt reservdelar genom cirka 20 huvudåterförsäljare uppdelade på 70 försäljningsställen och 160 verkstäder.

RN Nordic AB’s ambition är att erbjuda en kundupplevelse som gör det dagliga livet enklare inom mobilitet – allt från ny teknik, till elbilar, till uppkoppling och anpassningsbara applikationer både för person- och transportbilar. På huvudkontoret i Stockholm arbetar cirka 80 anställda

Om Renault Group

Renault Group är en global koncern som ligger i framkant när det gäller hållbar mobilitet med ambitionen att uppnå koldioxidneutralitet i Europa år 2050. Renault Group med sin unika elbils-expertis erbjuder hållbara och innovativa mobilitetslösningar till sina kunder.