Allt företaget behöver

I den pulserande vardagen som entreprenör är varje ögonblick värdefullt. Rikard, VD på städbolaget Välstädat, jagar alltid efter lösningar som förenklar vardagen för de anställda och kunderna. När fordonsflottan skulle förnyas föll valet naturligt på Dacia.

Välstädats relation till Dacia har sitt ursprung i en historia som är enkel och övertygar. När företagets fordonsflotta skulle uppdateras 2018, föreslog den lokala återförsäljaren att Rikard skulle testa Dacia i sin verksamhet. 

Vi började med några Dacia-bilar från 2017 årsmodell, och de överraskade oss med sin driftsäkerhet och låga totala ägandekostnad. Det har gjort att vi fortfarande kör Dacia på alla våra städbolag. Det var ett enkelt beslut att fatta, berättar Rikard Wårell.

För alla väder och måsten

I de norra delarna av Sverige, där vägarna kan vara lika oförutsägbara som vädret, behövs pålitliga och robusta fordon. 
Dacia har bilar som jag upplever är anpassade för vårt nordliga klimat och Norrlands krävande väderförhållanden. De startar trots bitande kyla, vilket är en klar fördel för våra anställda och gynnar även kunderna, säger Rikard Wårell.

En prisvärd investering

För Välstädat är ekonomin viktig. Men att välja rätt fordon för ett städbolag handlar om mer än bara pris. Där är driftsäkerheten avgörande, särskilt med tanke på antalet bilar städbolaget behöver ha ute på vägarna när de besöker sina kunder.
Vi upptäckte att Dacia har en betydligt lägre inköpskostnad jämfört med konkurrenterna. I kombination med de låga driftskostnaderna över tid blir det en ekonomiskt väldigt attraktiv lösning för oss, förklarar Rikard Wårell. 

Välstädat sätter hållbarhet högt på agendan och ser positivt på att Dacia nyligen lanserat sin första hybrid, Jogger HYBRID 140. 
Dacia passar in i vårt hållbarhetstänk på många sätt, och vi ser fram emot fler elektrifierade varianter som möter verksamhetens behov, säger Rikard Wårell. 

Dacia har inte bara erövrat Välstädats hjärtan, utan har också blivit ett populärt val globalt. Sandero och Duster är exempelvis Europas mest sålda modeller till konsument i sin respektive kategori. Och Sandero samt Stepway Expression som är en crossover variant på Sanderon, är bilmodeller som majoriteten av Välstädats anställda kör. 

– Jag tror att Dacias bilar har blivit populära på grund av sitt överkomliga pris och samtidigt erbjuder allt kunden behöver i utrustningsväg, spekulerar Rikard Wårell.

En smidig körupplevelse

Trots deras pågående framgång med Dacia har Rikard varit öppen om utmaningarna i köpprocessen.

– Köpet av Dacia-bilarna har generellt varit enkelt, mycket tack vare vår lokala återförsäljare. Men visst har det funnits utmaningar som långa leveranstider och bristen på automatväxlade bilar, menar Rikard Wårell. 

Idag finns automatväxlade varianter på Dacias samtliga modeller. Dacia har verkligen visat sig vara en pålitlig partner för Välstädat, och deras val av Dacia som företagsbil har varit ett lyckat steg mot effektivitet, pålitlighet och ekonomisk hållbarhet. 
– Dacia-bilarna är lätta att köra och smidiga att manövrera. Dessutom är de lätta att parkera, vilket är en fördel i vår verksamhet då man vill undvika strul med parkering i en redan hektisk vardag, säger Rikard Wårell.

Genom att välja Dacia har Välstädat inte bara tagit sig an vägarna med förtroende utan har också skapat en framgångsrik och smidig verksamhet i en väldigt krävande bransch.