Jaktäventyr med Dacia Duster


Robin, en jägare med ett starkt band till naturen, delar med sig av sina erfarenheter med Dacia Duster 4x4 från 2018. Denna prisvärda SUV har inte bara blivit Robins bästa vän under jaktsäsongen, den har också blivit familjens vardagshjälte.  


En passion för skog och natur

Robin har alltid känt sig dragen till naturen och dess stillhet. Innan jaktintresset tog över var det fiske som fängslade honom. Men när en vän bjöd med honom på en drevjakt för första gången, var det som om en ny värld öppnade sig. Att ta jägarexamen och ta jakten till nästa nivå blev en självklarhet.  

Självsäker på alla underlag

När det var dags att välja den perfekta jaktbilen föll valet på en Dacia Duster 4x4 från 2018. För Robin var det en kombination av prisvärdhet och pålitlighet som avgjorde köpet. Dacia Duster passar inte bara hans plånbok, den tar honom också överallt där hans jaktlust leder.

För en jägare är framkomlighet av yttersta vikt. Robin behöver en bil som inte skräder orden när det gäller att ta sig fram i utmanande terräng. Dustern har visat sig vara en riktig arbetshäst på detta område. Med sin höga markfrigång och ett välavstämt chassis, kan Robin våga sig in på små och besvärliga skogsvägar utan att oroa sig. Detta ger honom friheten att utforska platser som tidigare var otillgängliga.
Jag behöver aldrig oroa mig för att köra fast i svåra förhållanden. Jag vet att Dustern alltid tar sig fram. 

För att skydda sin Duster har Robin investerat i original skärmbreddare och stänkskydd, inte bara för att skydda från stenskott utan också för att ge bilen en tuffare och mer robust look. Framöver planerar han att montera en takkorg med extra belysning samt skyddsplåtar för addblue-tanken och bakaxeln.
Och det skyddar också väldigt bra mot stenskott. Sen har jag monterat en extra skyddsplåt för EGR-ventilen under bilen efter det att jag slog i en sten bara några centimeter från ventilen. 


ALLT-I-ETT JAKTKOMPANJON


I Dustern har han också skapat en bekväm plats för sin fyrbenta vän med en ombyggd hundbur som optimerar bagaget för både henne och övrig utrustning. Dessutom har han en säck med räddningsutrustning i bagaget, inklusive klätterrep och utrustning för att hantera nödsituationer. Dustern har blivit en mångsidig kompanjon som rymmer allt som behövs för en lyckad jaktdag, inklusive barnvagn och bärstol när familjen följer med.

  Säcken innehåller bland annat klätterrep och utrustning för att på ett säkert sätt kunna ta sig ner för en brant klippvägg för att undsätta en person eller en hund som råkat trilla ner. När det blir kallare så har jag även med isdubbar och en livlina ifall en hund råkat trilla igenom isen. 


Jakt kan vara en riktig utmaning och det gäller att alltid vara redo för vad som än möter en.
Jag har alltid torra ombyteskläder liggandes i en liten väska i utrymmet under golvet i bagaget. På så sätt vet jag att även om det regnar och är ruskigt den dagen så kommer jag alltid sätta mig torr i bilen på vägen hem.  

 

Vad är den enskilt bästa egenskapen hos din Dacia?

Framkomligheten är det jag gillar mest med Dustern. Min gamla XC70 blev begränsad i att ta sig fram på grund av sin storlek och tyngd, medan Dacian kör på utan några som helst bekymmer.  

När vi frågar Robin hur han skulle beskriva Dacia som varumärke för en vän, säger han: 
Dacia är ett bra märke som vågar använda beprövad teknik. Du betalar inte en förmögenhet för att ha en bil med ett visst märkes emblem på kylargrillen. Och det passar mig perfekt.