Hundar, bebis, nyblivna föräldrar – i Dacia Jogger Hybrid finns det plats för allas behov!

Barnskratt, hundsvansviftningar och hästgnägg – det är vardagen för Youtubeprofilerna Johanna och Marcus. Följ med för en inblick i influencerparets fartfyllda vardag. 

Den fullspäckade vardagen

Johanna och Marcus vaknar upp till en helt vanlig dag där det ska rymmas hundpromenader, hästskötsel, jobb och viktigast av allt - föräldraskap! En hektisk morgonrutin börjar med att ge hästarna och hundarna den kärlek de förtjänar innan det är dags för jobb. Med halvtidsföräldraledighet turas de om att jonglera mellan jobbet och familjens yngsta medlem.
– Vi går upp tidigt på morgonen då vår dotter Nicole är en riktig morgonmänniska! Vi börjar med att fodra och pyssla om våra hästar, sen är det helt enkelt full fart resten av dagen, säger Johanna Berg. 

Familjen har nyligen gjort övergången från en mindre bil till Dacia Jogger Hybrid och beskriver bilen som något utöver det vanliga. Det till synes oändliga utrymmet är en lyx som underlättar vardagen. Tack vare det stora bagageutrymmet har de nu möjlighet att ta med allt de behöver när de filmar land och rike runt för sina kanaler. 

– Joggern har blivit ett ovärderligt inslag i vardagen med sitt generösa bagageutrymme. Att kunna parkera enkelt, njuta av hög sittkomfort och ha utmärkt sikt är fördelar som gör vår vardag ännu lättare. 
 
YouTube – drömjobbet som blev till verklighet
Sedan 2017 har Johanna och Marcus utforskat YouTube. Att skapa kreativt innehåll har nu blivit deras heltidsarbete, och de njuter av friheten att välja vad de vill dela med sina tittare.

– Det började med en dröm om att få skådespela och vara mer kreativa. Jag och Marcus hade så många filmidéer så vi bestämde oss för att satsa på Youtube helhjärtat. Och några år senare är det vårt heltidsjobb. Det är mycket jobb bakom men också väldigt roligt! 

Överraskningen som värmde farföräldrarnas hjärtan
En av familjens många familjeäventyr var en bilresa upp till Hälsingland där Johannas farföräldrar bor. Tanken var att överraska de över nyår, genom att parkera bilen på deras gårdsplan och sedan bara dyka upp helt oväntat. 

– Farmor och farfar satt själva på nyårsafton så vi åkte dit för att överraska dem. När de kom hem från affären hade de ingen aning om vems bil som stod på gårdsplanen. Dagen efter ett lugnt nyårsfirande fick de en visning av bilen, och blev väldigt imponerade, då de själva kör en äldre Dacia Duster.
 

Familjen har vuxit under åren

Deras hundar har länge varit hjärtat i hemmet, och varje liten pälsboll har en speciell historia i ryggen. Tyke var en oväntad möjlighet från en vän. Grace, den modiga lilla chihuahua-gatukorsningen, tog familjen på en oförglömlig resa till Spanien, tur och retur. Freya, den charmiga spanska gårdshunden och fox terriern, erövrade deras hjärtan när de besökte ett hundhägn, även det i Spanien. 

– Första hunden, Tyke, kom till oss genom en vän på Instagram. Trots att vi inte planerade att skaffa hund då, kunde vi inte motstå honom. Ett år senare åkte vi till Spanien för att hämta Grace. Under vår vistelse i Spanien träffade vi också övergivna Freya som vi tog hem. Och tillsammans utgör de nu en oslagbar trio! 
 
Och familjen fortsätter att växa
Sedan dottern Nicole kom till världen har det blivit allt svårare att få med allt som behövs när familjen ska i väg. Automatväxlade Dacia Jogger HYBRID 140 har löst utrymmesproblematiken med bravur, men bjuder också på en lyxig körupplevelse med hybridteknologi och andra funktioner som uppskattats.

– När vi kört långa sträckor både till Stockholm och Hälsingland upplevde vi att bensinen räckt mycket längre. Och så skönt med Apple CarPlay – att man kan koppla upp mobilen för musik, samtal och GPS. 

De ser bilen som en fantastisk familjebil och med en positiv inställning till körkomfort och hybridteknologi, har den blivit en oskiljaktig del av deras fartfyllda liv.  

– I vår förra bil blev det alltid för trångt och mycket av packningen fick bli kvar hemma. Sen har vi småhundar, vilket gör att de både kan resa på sätet med säkerhetsbälte (sele) och transportburar. Och när de suttit på sätena är det lätt att borsta av och hålla rent tack vare den impregnerade klädseln*!  

*avser utrustningsnivå Extreme

Om Johanna och Marcus

Paret bjuder på allt ifrån filmer, sketcher och serier till gårds- och familjeliv på sin Youtubekanal! De, lilla dottern Nicole och alla husdjur bor på en hästgård två timmar utanför Stockholm.

Youtube: @JohannaOchMarcus
Instagram: @bergjohanna och @Marcussteenberg

tillbaka till Dacia Stories