Fiske, camping & gemenskap Dacia Jogger HYBRID 140

Det är en tidig oktobermorgon vid sjön Nävsjö och det har blåst storm hela natten. I en skogsdunge står en Dacia Jogger Hybrid med ett tält ihopkopplat över bilen. Där har fiskeprofilen David Lundh och hans kompisar sovit gott i natt. Nu är det dags att kliva upp och börja fiska. 

För David började intresset för fiske redan som liten när han fick följa med sin pappa ut på fisketur. Ju äldre David blev, desto mer växte passionen och han har lyckats få flera av sina vänner att också nappa på intresset. Så fort det finns tillfälle mellan studierna tar David och hans vänner därför chansen att åka ut och fiska. När vi frågade om de ville testa att ta med nya Dacia Jogger Hybrid Extreme på en fisketur, blev svaret självklart ja. 

En liten detalj är att David själv inte har körkort ännu, men det har flera av hans fiskevänner så David hamnar i stället i passagerarsätet med kameran i högsta hugg. Det passar honom bra, då hans andra stora intresse i livet är att filma och skapa bra innehåll till sin Youtube-kanal, @DavidsPredatorfiske 

Dacia Joggern som är med på turen är välpackad. Vännerna har med sig tält, sovsäckar, fiskeutrustning och mat på resan mot Nävsjön som ligger på gränsen mellan Södermanland och Östergötland. Målet är att campa och fiska regnbågsfisk i put and take-vatten. De har dessutom specialutrustat bilen med en monterbar sovdel som omvandlar baksätet på Joggern till en säng. Den kommer extra bra till nytta eftersom det blåser storm just denna helg. David berättar om sin upplevelse kring Joggerns del i det hela. 
 

- Joggern är väldigt smidig med sin hybridmotor. När vi kör i stan cruisar vi på el och på landsvägen kör vi på bensin. Extreme-versionen av Joggern som vi får testa är ju perfekt för naturaktiviteter tack vare de oömma sätena, hög markfrigång och flexibelt takräcke. Extra plus för att vi kunde omvandla baksätet till en sängdel, annars hade vi nog inte kommit ut denna helg på grund av blåsten.   

Sätena i Dacia Jogger Extreme är impregnerade vilket gör att de står emot smuts och väta.
Bilen har även en markfrigång på 20 cm som passar bra på mer utmanade vägar. Den har flexibla takräcken som kan flyttas om till lasträcken på tvären vilket är perfekt om man vill ha med en kajak, exempelvis, vilket är fallet för just detta kompisgäng.

Väl på plats monteras tältet som kan fästas vid i bilen. Det gör att man enkelt kan röra sig emellan tält och bil oavsett väder. Efter monteringen ger killarna sig i väg för att fiska regnbåge. De har flera olika spön och redskap med sig för att testa både bottenmete och spinnfiske. Tyvärr bär inte första dagen med sig någon fiskelycka, men som tur är har de preppat med ingredienserna för att tillaga en pasta carbonara på spritköket, vilket i stället får bli kvällens middag.

Dagen efter vaknar killarna upp efter en god natts sömn i bilens bakre del där sängdelen hade fällts upp. Det var rejäl vind hela natten så i stället för att sova i tältet sov de i bilen denna gång. I bilen finns det plats för två personer med tillhörande mörkläggningsskydd som gör att morgonljuset inte letar sig in. Efter en frukost i form av toast och kaffe ger killarna sig ut för att testa fiskelyckan igen.

David och hans kompisar tycker att det är positivt att kombinera camping och fiske. Man kommer nära naturen vilket i sin tur gör det möjligt att både fiska längre än vanligt, samt att komma i gång tidigare på morgonen. En lyckad dag grillar man den nyfångade fisken över öppen eld framför tältet vilket David och hans vänner såklart ser fram emot. Tyvärr blev det dock ingen fisk den här dagen heller, så det får bli till nästa tillfälle.
Nästa fisketur hoppas David själv kunna sitta vid ratten. Han håller för fullt på att ta körkort. Drömresan är att bila till Norge och testa havsfiske uppe i de norra delarna. Han ser även fram emot att utforska storgäddvatten runt om i Sverige och hitta nya oupptäckta platser. 

Vi önskar David stort lycka till! 
 

läs mer om jogger hybrid

fler dacia stories