Dags att byta till vinterdäck

Dacia Vinterkampanj

Passa på att få hela bilen förberedd inför vintern

Vi vet att det finns roligare saker än att förbereda bilen inför vintern. Som tur är finns det hela 68 auktoriserade Daciaverkstäder i landet som gärna hjälper dig. Vinterdäcken ska vara påmonterade senast 1 dec. Om du har dubbdäck får dessa dock tidigast köras på 1 okt. Vinterdäckens mönsterdjup måste alltid vara minst 3 mm.

Praktiska tips inför vintern

Här har vi samlat några smarta och billiga tips på hur du kan förbereda dig och din bil, så att du slipper bli överraskad när den mörka och kalla årstiden slår till på riktigt.

Tips#1 För ett bättre grepp.

tips1När bilen har fastnat och däcken slirar, är det smart att ha med en PET-flaska fylld med sand eller grus. Häll ut, kör försiktigt och håll farten uppe.

Tips#2 Ett ljus i mörkret.

tips2Att vintern är en mörk period blir särskilt tydligt om du behöver fixa något kring bilen eller under motorhuven. En kraftfull ficklampa (med extra batterier) ger dig allt ljus du behöver.

Tips#3 Parkera i rätt riktning.

tips3Vill du skrapa rutan så lite som möjligt är det riktigt smart att parkera bilen med vindrutan mot öster. Solens strålar hjälper då maximalt med att värma upp det område som ska skrapas.

Tips#4 En dörröppnare.

tips4Gnid ett stearinljus mot dörrarnas gummilister (i en rumstempererad miljö) så minskar du risken för att dörrarna fryser fast. En liten flaska låsolja i fickan gör att du får upp låset även när det är riktigt kallt.

Vi hjälper dig att göra bilen redo

Vintern ställer särskilda krav på din bil. Är du klok skyddar du dig redan nu mot «The Big Five», de största farorna mot en säker framfart på vintervägen. För visst är det bättre att dina stora utmaningar finns i pisten eller i längdspåren än på bilvägen…

Du vet väl att vinterdäcken ska vara påmonterade senast 1 dec. Om du har dubbdäck får dessa dock tidigast köras på 1 okt.

Vi kontrollerar följande punkter:

Vid bokning av hjulskifte, uppge kod «Vinterkontroll».

Mönsterdjup och bromsar

MönsterdjupKontakten med vintervägen är A och O. Vi kontrollerar däckens skick och mönsterdjup. Har du dubbdäck kontrollerar vi att tillräcklig mängd dubb sitter kvar.

Men inte ens bra däck är gott nog om bromsarna är dåliga. Därför gör vi en kontroll av dina bromsar, så att du kan stanna säkert när så behövs.

Batteriets kvalitet

BatteriLåga temperaturer sätter ner batteriets prestanda avsevärt. Vi kontrollerar att ditt batteri har kapacitet för att klara tuffa tag under vintern.

Torkarblad

TorkarbladMånga timmar med mörker och mötande belysning ställer höga krav på sikten. Vi kontrollerar att dina torkarblad är i gott skick och att vindrutan är intakt.

Vätskenivåer

VätskenivåerKylan påverkar olika vätskor i bilen. Vi kontrollerar att kylarvätska, spolarvätska och bromsvätska finns i tillräcklig mängd och med rätt kvalitet.

Exteriöra lampor

Exteriöra lamporPå vintern blir det mörkt, riktigt mörkt. Vi kontrollerar att all exteriör belysning funkar som den ska, så att du både ser och syns.

Vintriga tillbehör

Ingen gång är det bättre att vara framsynt än efterklok, än när den långa kalla vintern stundar. Du har väl inte glömt hur mörkt, kallt och halt det kan vara. Se till att bilen är förberedd och att du har med dig all utrustning som du kan tänkas behöva.

Dacia vinterkampanj - torkarblad för alla Daciamodeller 199 kr

Torkarblad fram.

Utan sikt, ingen aning. Mörker och smutsig framruta är ingen kombination som gör färden smidig och säker. Byt hellre torkarblad lite tidigt, än lite för sent. Priset gäller alla Daciamodeller.

Dacia vinterkampanj - Takbox 3545 kr

Takbox.

Praktisk, snygg och robust. Låsbar med nyckel.
Rek. pris gäller takbox 480 liter.

Dacia vinterkampanj - Skidhållare 945 kr

Skidhållare.

4-6 skidor/1-2 snowboards. Stöldskyddssystem.
Rek. pris gäller hållare 4 par skidor.

Dacia vinterkampanj - Bagagerumsmatta

Bagagerumsmatta.

Perfekt för att transportera smutsiga saker. Rek. pris gäller matta för Duster.

Erbjudandena gäller på auktoriserade Renaultverkstäder t.o.m. 31 dec 2017.
Rekommenderade priser, lokala avvikelser kan förekomma. Kan ej kombineras med andra erbjudanden.

Tre sätt att boka tid

Kontakta oss när du vill boka tid. Det går även bra att höra av sig om du har några andra frågor kring din bil.

Dacia - kontakta din verkstad

Kontakta din Daciaverkstad

Dacia - kontakta återförsäljare

dacia.se/aterforsaljare/
När du hittat din verkstad, ring och boka.

Dacia - kontakta kundtjänst

08-585 754 30
Låt vår kundtjänst hjälpa dig med din bokning.