UPPTÄCK MORGONDAGENS ENKELHET

Vi presenterar Dacias senaste konceptbil: Manifesto är den perfekta gestaltningen av varumärkets värderingar. Det är ett viktigt fordon med en robust och eco-smart design som kommer att snabbt vinna mark på alla fronter.

Med denna konceptbil fördjupar vi oss längre ut i naturen och skapar ett enkelt och tillgängligt sätt att njuta av den friska luften, oavsett om det är för affärer eller för nöjes skull.
 

Manifesto är en superkompakt och helt öppen SUV, så passagerarna kan känna sig ett med naturen. Denna lätta, tysta följeslagare prioriterar smidighet framför hastighet. Med den här typen av fordon kan du enkelt leverera förnödenheter på bergsresor eller undersöka en utomhusanläggning.

Manifesto kommer inte att finnas till försäljning men den visar upp alla våra innovationer, inklusive de som redan finns i några av våra modeller och som snart kommer att utökas till hela sortimentet, de som ska lanseras och de som utforskar nya idéer som ska avslöjas under de kommande åren.

Genom Manifesto bekräftar Dacia sin vision om ett viktigt, coolt, robust, prisvärt och eco-smart fordon.

ENKEL & COOL

Intelligenta och tillgängliga lösningar som möter dina behov. Så cool!

Robust & utomhus

En robust design för alla typer av terräng som kan ta dig överallt.

ECO-SMART

För på Dacia går smarthet och effektivitet hand i hand.

Enkel & cool

Våra bilar möter dina behov utan alltför mycket krångel. Vi utvecklar ekonomiska, flexibla och mångsidiga lösningar med fokus på det viktigaste: att möta dina behov. Dacia är synonymt med intelligent, prisvärt och coolt.

VÅRA INNOVATIONER FÖR IDAG OCH IMORGON

YouClip

Tänk om du hade ett smartare fästsystem för flera användningsområden som låter dig ta med dig alla dina favoritverktyg?

YouClip låter dig enkelt fästa alla tillbehör på olika platser i ditt fordon. Denna innovation kommer att finnas tillgänglig på vår nästa generation Duster och senare på våra andra modeller.

Ta med din egen enhet - Ta med dina favoritappar på resan

Varför lägga till flera skärmar när vi alla bär på en smartphone som vi redan är vana vid att använda?

Med "Bring Your Own Device" eliminerar vi behovet av komplicerad och kostsam teknik. Säg adjö till den inbyggda skärmen. Anslut helt enkelt din egen smartphone för att enkelt komma åt din digitala värld, appar och inställningar. Detta är nästa steg framåt från vad våra bilar för närvarande erbjuder med Media Control.

Batteri - Aldrig brist på ström

Föreställ dig att du befinner dig mitt i ingenstans, utforskar naturen och du behöver ett batteri för att ladda dina enheter.

Nu kan du, med vår avtagbara batteriladdare!

Gå ännu längre

Vad händer om vi tar sparsamhet till det extrema?

Inga fler dörrar, inga fler fönster, ingen vindruta. Ingen gräns mellan dig och naturen. Dess avskalade design erbjuder ett avtagbart ljus för att lysa upp vägen eller att ta med dig ut i skog och mark. Dessa nya alternativ som vi utforskar kommer inte att finnas på våra modeller, men de uttrycker vår filosofi.

Robust & utomhus

Älskar du att vara ute i naturen? Du har kommit till rätt ställe. Våra bilar har ett rykte om sig att vara praktiska, robusta och pålitliga oavsett väglag. Jobbar du utomhus? Eller så kanske du helt enkelt vill återknyta kontakten med naturen. Dacias nya konceptbil är för dig.

ALL TERRÄNG

Manifesto uppfyller alla utomhuskriterier, med sin 4-hjulsdrift, höga markfrigång, stora hjul och en kaross som klarar även den tuffaste terrängen.

HÅLLBAR

Ut och in. Vi arbetar för närvarande med att göra våra interiörer – inklusive golvmattor och stolsöverdrag – mer hållbara och lättare att rengöra. Dessa förbättringar kommer att finnas i våra bilar redan nästa år.
Vi vill följa med på alla dina äventyr, så vi introducerade dessa innovativa och praktiska funktioner: 

Smarta säten

Sittöverdragen kan tas bort och förvandlas till en sovsäck i ett smidigt drag.

Ett tak med flera möjligheter

Användningen av taket är extremt mångsidigt. Det är utfällbart och inkluderar justerbara takrails, för att bära alla typer av bagage, en utveckling av de flexibla takrails som redan finns på Sandero Stepway eller Jogger.

Enkel lasttransport

Lastkapacitet är också viktigt för dig. Förutom att vara lättare att lasta har konceptbilen försetts med en vinsch som hjälper dig att hantera din utrustning och hålla den på plats. Vi har också designat en möjlighet att förvandla baksidan av konceptbilen till ett bord eller en arbetsbänk.

Eco-smart

På Dacia är vårt uppdrag att utveckla mer eco-smarta modeller genom ekonomisk och ansvarsfull design. För att utforska världen utan att lämna ett spår, har Manifesto ett anmärkningsvärt litet koldioxidavtryck. Den ekonomiska och lätta konceptbilen introducerar också geniala innovationer som Starkle® och det luftfria däcket.

Lättviktare

Den ultrakompakta konceptbilen omfamnar den minimalistiska designen och hjälper till att minska dess energiförbrukning, i linje med de framsteg som gjorts i vårt nuvarande sortiment. Genom att bara inkludera de nödvändiga teknologierna och drivlinorna i precis rätt storlek har vi lyckats hålla våra bilar lätta.

Starkle®

Våra fordon är redan tillverkade av återvunnen plast. Med Starkle® ökar vi andelen återvunnen plast både i dolda och synliga delar av bilen, inklusive exteriören. Starkle® är ett kompositmaterial som kan innehålla 20% återvunnen plast utan att ge avkall på hållbarhet, säkerhet eller estetik. Denna innovation kommer att lanseras på marknaden med den nya generationen Duster.

Luftfria däck

Med Manifesto utforskar vi luftfria däck som lämpar sig för alla vägytor och förhållanden, vilket gör att punkteringar tillhör det förflutna.