KOSTNADSFRI KONTROLL INFÖR BESIKTNING

Nu kan du känna dig trygg när du beger dig mot bilprovningen. Spara tid och förbered dig med Dacias kostnadsfria tjänst FELFRI.

OM FELFRI INNAN BESIKTNING

Tänk dig om det fanns ett sätt att upptäcka eventuella fel på bilen innan besiktningen, och att det var helt kostnadsfritt dessutom. Spar tid och förbered dig inför besiktningen med Dacias förbesiktning.

Du kan känna dig trygg när du beger dig mot bilprovningen, förvissad om att bilen har allt som krävs för att gå igenom besiktningen. Det är en kostnadsfri tjänst och gäller dig som har fått erbjudande om FELFRI hemskickat.

 

Kontakta din närmaste återförsäljare för mer information

FÖLJANDE KONTROLLERAS INNAN BESIKTNING


KAROSSERI
Vi kontrollerar lampor som varnar för olika fel. Även ratten och förarens säte samt alla bilbälten, vindruta, dörrar och eventuell lastsäkringsutrustning. Är fordonet utrustat med krockkudde på passagerarsidan ska det finnas ett varningsmärke synligt.

HJUL OCH STYRSYSTEM
Vi undersöker fram- och bakvagn, fjädring, däck, styrsystem. Kan man upptäcka rost tidigt kan man minimera risken att någon del brister och äventyrar trafiksäkerheten.

BROMSSYSTEM
Vi kontrollerar att hjulen är monterade på rätt sätt. Däcken ska ha rätt mönsterdjup och vara utan skador. Vi undersöker också fästen och synliga delar av bromsarna för att upptäcka rostskador och slitage.

DRIVSYSTEM
Vi kontrollerar att de grundläggande vätskenivåerna är okej enligt bilens instruktionsbok. Dessutom att det inte finns några synliga läckage.

DRAGKROK, KOPPLINGSANORDNING
Om du har en avtagbar kopplad dragkrok ser vi även efter att den är funktionsduglig.

NYA BESIKTNINGSREGLER FRÅN 20 MAJ 2018

När de nya reglerna börjar gälla slopas de fasta besiktningsperioderna, som baserades på sista siffran i registreringsnumret. Det innebär i praktiken en större frihet att kunna välja själv när du vill kontrollbesikta ditt fordon, men också att du inte längre kan bli påmind av din sista siffra i registreringsnumret.

Vi kan hjälpa dig att hålla koll på din Dacias besiktningsperiod genom vår kostnadsfria tjänst FELFRI.

Från och med 20 maj 2018 slopas de fasta besiktningsperioderna som baserades på sista siffran i registreringsnumret.

De nya reglerna för personbil och lastbil som inte överstiger 3 500 kg i totalvikt betyder att fordonet skall besiktigas

• första gången senast 36 månader efter den månad då bilen togs i trafik första gången
• andra gången senast 24 månader efter den månad då den första besiktningen utfördes
• därefter senast 14 månader efter den månad då bilens föregående besiktning utfördes.

Ha koll på datum för nästa kontrollbesiktning. När de nya reglerna börjar gälla får vissa fordon ett nytt datum för nästa besiktning, ett datum som ligger närmare i tid än det som står på det senaste besiktningsprotokollet.

LÄS MER PÅ TRANSPORTSTYRELSEN

FICK DU EN 2:A PÅ BESIKTNINGEN?

Om du får en 2:a på bilbesiktningen så behöver du inte boka en ny tid och åka tillbaka dit för att få bilen godkänd. Alla auktoriserade Daciaverkstäder är ackrediterade av Transportstyrelsen och kan åtgärda dessa fel och samtidigt rapportera in dem till Transportstyrelsen. Din Dacia är nu besiktigad och körklar. Om du bokar en tid hos oss direkt så kan vi hjälpa dig att åtgärda felet på din bil inom kort. Naturligtvis ser vi till att även släcka din 2:a så att du slipper åka på ombesiktning.