VÅR HISTORIA

Dacia gör mobilitet tillgänglig för alla

 

Dacia har alltid sett det som sitt uppdrag att göra nya, tillförlitliga bila som innehåller det essentiella, tillgängliga för alla. Varumärket har utvecklats genom åren och har anpassat sig till sina kunders behov utan att tappa sin identitet. Dacia har tänjt på gränserna och skakat om bilmarknaden vid flera tillfällen. Varje flaggskeppsmodell är som en egen revolution.

  • Dacia-varumärket

Dacia, ett historiskt varumärke

Dacia grundades år 1966 i Rumänien, med ett tydligt mål: att tillhandahålla moderna, tillförlitliga och överkomliga bilar till Rumäniens befolkning. Namnet Dacia är taget efter det namn som romarna gav regionen som idag heter Rumänien.

 

Renault övertog Dacia år 1999, vilket innebar ett strategiskt skifte. Dacia ingick därmed i Groupe Renault, vilket var starten på en ny era av kvalitet.

  • Logan 2004

Logan lanserades 2004

Logan tillverkades ursprungligen för tillväxtmarknader med det svårslagna priset 5 000 euro. Bilen är en modern och rejäl familje-sedan som innebar en renässans för varumärket. Logan revolutionerade bilmarknaden och var en stor kommersiell framgång, även i Västeuropa, där bilen lanserades 2005.

  • Sandero 2008

Sandero lanserades 2008

Sandero var den andra stora lanseringen för Dacia-varumärket. Det är även Dacias bäst säljande modell. Bilens generösa mått, den praktiska designen, mångsidigheten och det oslagbara priset är bara några av de egenskaper som gör Sandero till den bäst säljande bilen i Europa.

  • Duster 2010

Duster lanserades 2010

Med Duster gjorda Dacia än en gång upp med en stereotyp inom bilbranschen. Utöver att vara den mest prisvärda SUV:en, så är Duster en attraktiv bil som verkligen tar sig fram i terrängen. Varumärket fick återigen en enorm kommersiell framgång.

  • Dacia med eldrift – Spring

Framgångarna fortsätter

Idag är Dacia-varumärket verksamt i 44 länder i Europa och medelhavsområdet, och har mer än sju miljoner kunder.

 

Berättelsen fortsätter, med en ny revolution: Spring, den lilla bilen som gör eldriven körning tillgänglig för alla.

Vill du veta mer om Dacia?

Dacia – värderingar

Dacias filosofi

Läs mer
Dacia i Frankrike

Dacia i Sverige

Läs mer

Vår webbplats och dess partners använder cookies för att förbättra din upplevelse på denna webbplats, för att visa dig reklam och personligt och/eller geolokaliserat innehåll och för att låta dig integrera med vårt innehåll via sociala nätverk. Du kan när som helst ändra dina val när genom att gå till avsnittet ”Cookies” på vår webbplats

läs mer