Felfri besktning

Nu kan du känna dig trygg när du beger dig mot bilprovningen. Spara tid och förbered dig med Dacias kostnadsfria tjänst FELFRI. 

Kostnadsfri kontroll inför besiktning

Tänk dig om det fanns ett sätt att upptäcka eventuella fel på bilen innan besiktningen, och att det var helt kostnadsfritt dessutom. Spar tid och förbered dig inför besiktningen med Dacias förbesiktning.

 

Du kan känna dig trygg när du beger dig mot bilprovningen, förvissad om att bilen har allt som krävs för att gå igenom besiktningen. Det är en kostnadsfri tjänst och gäller dig som har fått erbjudande om FELFRI hemskickat.

Vi kontrollerar följande punkter:

Nya besiktningsregler från 20 maj 2018

När de nya reglerna börjar gälla slopas de fasta besiktningsperioderna, som baserades på sista siffran i registreringsnumret. Det innebär i praktiken en större frihet att kunna välja själv när du vill kontrollbesikta ditt fordon, men också att du inte längre kan bli påmind av din sista siffra i registreringsnumret.

Vi kan hjälpa dig att hålla koll på din Dacias besiktningsperiod genom vår kostnadsfria tjänst FELFRI.

  • Dacia Duster

Nya besiktningsregler från 20 maj 2018

Från och med 20 maj 2018 slopas de fasta besiktningsperioderna som baserades på sista siffran i registreringsnumret.

De nya reglerna för personbil och lastbil som inte överstiger 3 500 kg i totalvikt betyder att fordonet skall besiktigas

 

  • första gången senast 36 månader efter den månad då bilen togs i trafik första gången
  • andra gången senast 24 månader efter den månad då den första besiktningen utfördes
  • därefter senast 14 månader efter den månad då bilens föregående besiktning utfördes.

Ha koll på datum för nästa kontrollbesiktning.
När de nya reglerna börjar gälla får vissa fordon ett nytt datum för nästa besiktning, ett datum som ligger närmare i tid än det som står på det senaste besiktningsprotokollet.

Läs mer på transportstyrelsen

Hade du oflyt och fick en 2:a på besiktningen?

Tur i oturen, vi släcker din 2:a!

Om du får en 2:a på bilbesiktningen så behöver du inte boka en ny tid och åka tillbaka dit för att få bilen godkänd. Alla auktoriserade Daciaverkstäder är akrediterade av Transportstyrelsen och kan åtgärda dessa fel och samtidigt rapportera in dem till Transportstyrelsen. Din Dacia är nu besiktigad och körklar.

Om du bokar en tid hos oss direkt så kan vi hjälpa dig att åtgärda felet på din bil inom kort. Naturligtvis ser vi till att även släcka din 2:a så att du slipper åka på ombesiktning.

Boka tid

För att boka ditt verkstadsbesök, kontakta din närmaste direkt eller använd vår återförsäljarkarta.

Skulle det dyka upp något du undrar över så kan du kontakta oss på kundservice så hjälper vi dig.

Vår webbplats och dess partners använder cookies för att förbättra din upplevelse på denna webbplats, för att visa dig reklam och personligt och/eller geolokaliserat innehåll och för att låta dig integrera med vårt innehåll via sociala nätverk. Du kan när som helst ändra dina val när genom att gå till avsnittet ”Cookies” på vår webbplats

läs mer