Om Dacia
Dacia och Renault

Dacia tillhör Renault Group och är dess näst största varumärke. Dacia grundades 1966 och var då Rumäniens första egna biltillverkare.

Drygt trettio år senare, 1999, privatiserades bolaget och Renault Group köpte 51% av dess aktier. I dagsläget äger det franska bolaget hela 99,43% av Dacia.

Dacia har en central roll inom Renault Group som utvecklingscentrum för Central- och Östeuropa. Här skapas moderna, robusta och prisvärda produkter för några av världens snabbast växande marknader.

Läs mer på www.renault.com

Logo Renault Nissan
Om Dacia

Märket Dacia

Det är ingen hemlighet att vårt låga pris lockar många kunder. Receptet på vår framgång är en del högteknologi, en del återanvändning samt en rejäl del sunt förnuft.

Smart
Vi strävar efter att erbjuda våra kunder de lägsta möjliga priserna utan att kompromissa med kvalitén! För att lyckas med detta går vi igenom alla delar i detalj och ser över om vi kan göra det på ett smartare sätt. Så har t ex chassiet till Logan MCV omkonstruerats så att vi enklare kan pressa plåten vilket i sin tur har medfört en lägre produktionskostnad.

Enkelt
Vi har lyssnat till våra kunders behov och tagit bort allt onödigt. Kvar finns ett lagom antal pålitliga modeller utan onödiga tekniska finesser som kostar extra.

Teknologiskt utbyte
Vi har tagit del av Renaults kunnande och deras välbeprövade produktutveckling. Vi ser även till att använda samma komponenter till olika modeller; dörrhandtag, rattar och motorer är några exempel. På så sätt spar vi pengar på såväl utveckling som inköp.

Närproducerat
Hela 90 % av alla underleverantörer finns i samma region som våra Dacia anläggningar. Detta ger oss kortare logistik och transportkostnader samt möjlighet för oss att ha en bättre kvalitetskontroll.

Effektiv tillverkning
Samtliga Dacia anläggningar är högteknologiska för att uppnå en optimal och effektiv produktion. Eftersom vi i möjligaste mån strävar efter att ha samma komponenter för de olika modellerna kan vi producera upp till 60 bilar per timme!

Korta transportsträckor
Dacia tillverkar bilar nära sina kunder. För Europas del sker tillverkningen i Rumänien och för Afrika i Marocko. Transporten sker då via centrala lager och ger därmed kortare och billigare transportsträckor.

Återförsäljare
Dacia säljs via Renaults befintliga återförsäljare på så sätt behövs ingen investering för nya lokaler eller nytt administrativt nät.

Noggrann planering
Vårt motto är att lösa alla eventuella problem redan innan bilen tillverkas. Sedan går vi igenom allt om en gång till under resans gång. Vi vet att vi kan lita på våra bilar och på vår kvalitet och kan därför erbjuda våra kunder 3 års garanti eller 100 000 km.